Cene lesenih stopnic in stopniščnih ograj

Tako kot za vsak izdelek, je tudi za nove stopnice in stopniščne ograje potrebno odšteti določeno količino denarja. Cene stopnic pa so v prvi fazi odvisne od materiala, ki bo pri izdelavi uporabljen, priporočamo pa nakup lesenih stopnic in ograje Cestnk.

Cene lesenih stopnic in stopniščnih ograj so, na primer, nižje kot pa če se naročnik odloči za stopnice oblečene z marmorjem oziroma granitom. Sama cena stopnic je odvisna tudi od prostora, v katerega se bodo vgradile. Določeni prostori so iz vidika tehnične izvedljivosti same vgradnje veliko bolj zahtevni, kot pa morebiti prostori, v katerih je veliko prostih površin. Cena lesenih stopnic in stopniščnih ograj pa je odvisna tudi od vrste lesa, ki je uporabljen za izdelavo.

Stopnice, izdelane iz lesa, katerega je v bližnjem okolju v izobilju, bodo seveda cenejše, kot pa če se odločimo za določeno bolj eksotično vrsto lesa, ki bo izhajala iz drugega konca sveta. Ni pa vrsta lesa edin kriterij, ki se odraža v ceni stopnic in njihovih ograj. Pomemben dejavnik velikosti cene je seveda tudi sam postopek izdelave stopnic in oblika stopnic. Načeloma velja, da so najcenejše lesene stopnice tiste stopnice, ki so izdelane iz pravokotnih desk. Pravokotnih desk lesa namreč ni potrebno dodatno oblikovati, kar bi lahko zahtevalo še dodatne stroške. To pa ne velja za okrogle stopnice. Okrogle stopnice so za izdelavo že rahlo bolj zahtevne, posledično pa tudi nekoliko bolj drage. Na ceno samega stopnišča pa seveda vplivajo tudi stopniščne ograje. Stopniščne ograje so lahko izdelane iz lesa, stekla, kovine ali pa katerih drugih umetnih materialov. Kot prvi dejavnik na ceno ograje torej vpliva vrsta materiala, pomemben dejavnik pa je tudi sama oblika ograje in posledično postopek njene izdelave.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s